Jdi na obsah Jdi na menu
 


Návštěva koncertu

8. 10. 2008

    Jelikož nejen sportem, ale i kulturou živ je člověk, tak jsme v úterý 7.října 2008 ve složení Petr, Soňa, Zdeněk, Broňa, Tomáš, Katka, Ivulka a Haňulka s Markétkou navštívili v Holešově vystoupení vizovické folkrockové skupiny Fleret s hostem, Národní umělkyní Jarmilou Šulákovou, známou to moravskou folklórní zpěvačkou, která je nestorkou tohoto hudebního žánru nejen u nás.  

 

 

 

Obrazek

 

 

      Psát o jejím energií překypujícím zpěvu je nošením dříví do lesa, přesto ale stojí za zmínku okouzlující způsob, jakým se dokáže vcítit do hudby muzikantů o více než generaci mladších.              

 

Obrazek

 

 

 

   Při pohledu na ni během vystoupení je těžko uvěřit, že naše první dáma folkloru, zpěvačka lidových písní a královna matka Valašského království Jarmila Šuláková oslavila letos koncem června už devětasedmdesáté narozeniny. (* 27. června 1929, Vsetín)

 

   Tato živá legenda lidového zpěvu nám opět ukázala, že dokáže svým srdečným a bezprostředním projevem zaujmout a získat si tím srdce i přízeň všech posluchačů a proč díky ní objevilo folklór také mnoho mladých lidí.

Obrazek    

               

 Přestože kapelník Zdeněk Hrachový skupinu zhruba před pěti lety omladil, slyšeli jsme i nadále starý dobrý Fleret.

 Toto neobvyklé hudební společenství si v Holešově opět našlo své diváky i posluchače.

                                  

Obrazek

Koncert se všem zúčastněným moc líbil. Vždyť písničku "Zafůkané “ a hlavně její refrén zpívali s Fleretem snad všichni a když paní Šuláková zapěla „ Ovečky“ , tak každému v sále běhalo po zádech příjemné mrazení.  

                        

Obrazek

 

 

 

   Bouřlivý potlesk doprovodil ze scény paní Jarmilu a Fleret musel přidávat.

I proto se tento koncert jistě zapíše do srdcí nás všech.    

 

Zapsal : Zdeněk

 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář