Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cyklo Žopy na schodech

25. 6. 2008

Ve středu 25.6.2008 se Tom, Katka, David a Zdeněk vydali podívat na exhibiční závody Pražské schody 2008. Tuto cestu samozřejmě spojili s prohlídkou pamětihodností a zajímavostí Prahy.

Obrazek Takže Václavské náměstí, budova Muzea, Národní divadlo, Jiráskův a hlavně Karlův most v trase prohlídky nesměl chybět.

Také jsme se byli podívat do Lucerny, kde byla instalována výstava fragmentů z lodi Titanik,který se potopil v roce 1912.

Potom jsme se přesunuli na Malou Stranu a na Pražský Hrad, kde jsme si prohlédli prostory chrámu Svatého Víta a pak už jsme nasávali atmosféru při přípravě závodu.

ObrazekPotkali jsme se zde s Rosťou Vaculíkem z Holešova, který startoval v 16. hodin ve V.I.P.  závodu a obsadil v něm krásné 5. místo.

Přestávku mezi závody vyplnil Pepa Dresler balancující na hradbách, modelky předvádějící módu Exejeans, fitnes  i spining a spousta dalších věcí blízkých cyklistice.

Na hlavní závod, který odstartoval v 18. hodin byla úchvatná podívaná.Obrazek  

Tajil se až dech, když jsme viděli, jak se borci ve sjezdu ze schodů ještě předjížděli a jak se bravůrně pohybovali po dlážděných úzkých uličkách pod Hradem. Škoda jen, že se v závěru závodu spustila menší průtrž mračen a závod byl po čtrnácti kolech předčasně ukončen.

Druhý den jsme ještě vyjeli lanovou dráhou na Petřín a prohlédli si Prahu Obrazekpěkně ze shora.          

Návštěvou zrcadlového bludiště jsme z  vesela ukončili prohlídky pamětihodností a po dobrém obědě jsme se přesunuli do nového aquacentra, kde jsme se na nejrůznějších tobogánech a vodních atrakcích pěkně vyblbli. Odsud už jen cesta metrem na Hlavní nádraží, ze kterého jsme v 17 hodin odjeli domů pořádně se vyspat, odpočinout si a připravit se na sobotní  "Buřinku ".

 

                                                          zapsal : Zdeněk

 

 

Náhledy fotografií ze složky Pražské schody 2008

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář