Jdi na obsah Jdi na menu
 


Starobrno Fríí...! Tour Brno 2009

20. 5. 2009

V sobotu 16.května 2009 se konal závod Starobrno Fríí...! Tour Brno. Start, cíl i zázemí tohoto závodu bylo v autokempu Obora na konci brněnské přehrady pod hradem Veveří.

  Naše barvy zde měly jediné zastoupení a to na 30-ti kilometrové trati díky Davidovi. Doprovod mu dělali Zdeněk a Broňa.

Před závodem trochu sprchlo, takže trať alespoň nebyla tvrdá a prašná.

 

Obrazek

 

  David zajel skvěle, i když měl v cíli  natočeno místo  třiceti kilometrů, po mírném zajetí si a bloudění se skupinkou asi deseti jezdců, kilometrů třicetsedum.

 I přesto se  s časem 1:33:22,8 umístil na celkovém 31. místě z 294 startujících. Na celkového vítěze Romana Luňáčka ztrácel necelých 18 minut. V kategorii Junior získal stejně jako před týdnem v Přerově na "Mamutu"  bramborovou medaily, tedy 4. místo z dvacetičtyř startujících juniorů.

 Na vítěze této kategorie ztrácel 12 minut a od vysněných stupňů vítězů ho dělilo od třetí příčky 165 sekund.

 

 

Obrazek

 

 Po občerstvení guláškem a pivkem ( bylo to nealko - Fríí Starobrno ) jsme chvilku poseděli při poslechu hudební skupiny " Sedlo ", která zahrála před vyhlašováním vítězů. Začalo ale znovu pršet, tak jsme se vydali k domovu, kde nás čekala nezbytná očista jak nás, tak hlavně kola, aby opět dobře sloužilo na dalších vyjížďkách a závodech.

 

  Tento den se také konal na Hostýně

1. závod Českého poháru cross - country ( C2 ), kde se sjela celá naše špička. Vítězem hlavního závodu se v sychravém počasí, které zde skoro celý den panovalo, stal Jaroslav Kulhavý.

 Podívat se na závody a povzbudit kluky z TROBu byl Petr Sovadina.  Nedalo mu to a v neděli si jel s Martinem trať alespoň zkušebně projet a vůbec nešetřil slovy uznání nad výkony jezdců, kteří v deštivém dni závod absolvovali.

 

Zapsal : Zdeněk

 

 

Náhledy fotografií ze složky Starobrno Fríí Tour 09

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář