Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rusavská 50ka

20. 8. 2008

  Termín, po " Drásalovi " takřka domácího závodu, V. ročníku závodu horských kol - Dema Rusavské 50-ky, byl letos stanoven na sobotu 16.8. 2008 a bylo jasné, že zastoupení našeho týmu nemůže chybět.

Ze hry o vavříny byl bohužel předčasně vyřazen Tomáš, protože reklamace jeho prasklého rámu od dovolené ještě nebyla dořešena a na náhradních kolech, které mu byly nabízeny, jet nechtěl. Zbytek přihlášených zodpovědně najížděl trať a hlavně nové úseky (alespoň jednou ), aby byly výsledky co nejlepší a těšili jsme se na pohodový závod. Bohužel počasí bylo jiného názoru a již  páteční celodenní oblačnost a odpolední bouřka s lijákem při prezentaci dávali tušit, že prášit se od kol rozhodně nebude. Přes noc a hlavně k ránu nebyla patrná žádná změna k lepšímu a silný vítr s občasným deštěm nás pomalu utvrzoval v tom, že tento závod bude patrně probíhat bez nás. 

 

 Jak se ale říká, že devátá rozhodne, tak Sovadinovi a Fera vyjeli směr Rusava se složenými koly v autě  s tím, že se uvidí. Milan, který byl na Rusavě na chatě již od pátku, po té co při cestě tam promokl do niti se rozhodl, že nepojede. Dodnes ho to mrzí. No a Zdeněk s Davidem se začali na závod chystat, po té co se mraky trochu roztrhaly, až někdy kolem desáté hodiny, takže z domu vyjeli po vlastní ose ostřejším tempem po půl jedenácté. Takže na Rusavu dorazili přesně v době, kdy se odpočítávaly poslední vteřiny do startu, který byl jako vždy v jedenáct hodin. Stačili si jenom vysléct bundy a plynule pokračovali v jízdě.

 

Doprovod na trati a v cíli tvořili Milan s Marcelou, Martina, Ivulka a Haňulka s Markétkou a Patrikem, Tomáš s Katkou a samozřejmě Broňa.

Závod samotný se již odbýval za celkem slušného počasí a drobné úpravy trasy mu jen prospěly.

 

 

Nejlépe z našich zajel David, který s časem 2:52:40 skončil celkově na 119. místě ze 424 startujících kteří dokončili a byli klasifikováni.  V kategorii mezi třicetitřemi juniory byl jedenáctý.

 

Soňa s časem 2:55:34 byla celkově 135. a ve své kategorii obsadila z osmi žen krásné 3. místo .

 

Dále Petr byl celkově 201. a v kategorii Muži I z 256 startujících si časem 3:16:07 zajistil 136. místo.

 

Zdeněk dojel v čase 3:27:23 a obsadil tak celkové 247. místo a v kategorii Muži II  byl 36. ze šedesáti pěti.

 

Ještě Fera, který si po drobných zdravotních potížích na trati, dojel v čase 3:34:26 pro celkové 265. místo a v kategorii byl stosedumdesátý třetí.

 

 

   Po slavnostním vyhlášení následovala tombola startovních čísel, ve které ještě nějakou drobnost vyhráli Soňa a David. Vzhledem  k celkem chladnému a nestálému počasí jsme letos upustili od návštěvy večerní zábavy na Rusavě a poseděli do ranních hodin pěkně v teple u něčeho dobrého v Holešově v útulném vinném sklípku.

 

  Takže hodnocení závodu - ... myslím si,že kdo se rozhodl jet, tak nelitoval a příští rok Rusavskou 50-ku obsadíme určitě v početnější sestavě.

                                                                                                                       zapsal :  Zdeněk

 

 

Náhledy fotografií ze složky Rusavská 50-ka

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář