Jdi na obsah Jdi na menu
 


Leština

25. 8. 2008

  Ve čtvrtek  21. srpna 2008 odjeli Petr, Martin, Soňa, Zdeněk,  David a Broňa jako předvoj do Leštiny, aby tam založili základní tábor a zabrali přilehlé pozemky na stavbu stanů pro zbytek členů a přátel, kteří měli přijet na Moravský bike maraton 2008 až v pátek. 

  Po zabydlení se, jsme poseděli u něčeho dobrého a započali s relaxem. Ráno jsme si na snídani zakoupili výborné výrobky z místní pekárny Jury Chlebníčka a sledovali, jak se postupně mění a připravuje celý areál a jak se začíná plnit prvními bajkery. Také jsme se jeli lehce projet po části trati a pak už se začalo postupně plnit i naše stanové městečko přáteli z Cyklo Přílepy ( Závrbští a Dohnálkovi ) a  RaFaMazu  ( Víťa a Ríša ).  Večer ještě dorazili naši - Katka s Tomem, ráno pak ještě Markéta s přítelem Karlem z Trobu a tím jsme byli kompletní.  Večer se samozřejmě dlouho do noci debatovalo, kde čím se ladila forma, na zahrádce u hospůdky se promítaly záběry z předešlých ročníků atd.

 

        Pro Dovrtělovi se Moravský bike maraton v Leštině stává srdeční záležitostí. V roce 2003 na něm totiž poprvé jel svůj první "dlouhý"  maraton v životě David, který měl tehdá 9 let a v kategorii mladších žáků obsadil 2. místo. Doprovod mu musel dělat ve vypůjčené přilbě Zdeněk ( čímž ho vlastně David přivedl k cyklistice ) a pro něhož to byl v jeho 40-ti letech rovněž první maraton.Obrazek No a letos začala v Leštině svou cyklistickou kariéru také Katka, kterou na trati doprovázel Tomáš, který jel Leštinu v loni jako svůj druhý závod hned po Rusavské 50-ce. Teď už jen zbývá, aby si to příští rok zajela i Broňa a prakticky všechny by spojovala Leština tím, že tady u Jury Chlebníčka začínali se závody.

 

   Vraťme se, ale k samotnému závodu.

  Při páteční prezentaci se ještě Petr takticky přehlásil ze třicetikilometrové trati, na které měl dělat doprovod Martinovi, na padesátku, kde si to mohl rozdat s ostatními borci v kategorii "Nad 100 kg ". Váhový limit splnil na  102,5 % a navíc tím ještě splnil podmínku pro přihlášení se do kategorie " Rodinných týmů ", kde každý člen rodiny musí jet na jiné trati a jejich časy se sčítají. Samozřejmě, že osumdesátku si střihla Soňa a dali si název "SOVKOVI." Tím ale vypadl z týmu na třicítku Martin, který měl původně jet s Davidem a Ladikem z Trobu za  " ŽOPY TROB." Proto ho operativně nahradil Zdeněk. Další tým na třicítce tvořili Magdička Závrbská z Cyklo Přílepy, která jela také prvně a Katka s Tomem.

Jeli pod názvem  " PREMIJÉRKY A TOM."

 

   V noci z pátku na sobotu to nad ránem pěkně foukalo a spadlo i pár kapek, takže to vypadalo, že se naplní předpovědi meteorologů o nárazových větrech, přívalových deštích a dokonce krupobití. Naštěstí se tentokrát vyjímečně spletli a bylo tomu jinak. Sobotní ráno nás přivítalo hezkým počasím akorát tak na závod a to samé udělaly kapky deště s tratí, takže ideál a nic nebránilo tomu, aby se za zvuku bubnů postavila v 11 hodin na start "osumdesátek" Soňa. Zhruba za deset minut po nich odstartoval na "padesátku" Petr a za dalších deset minut zbytek nás na "třicítku". To byla Katka, Tomáš, Martin, David a Zdeněk. Doprovod tentokrát tvořily pouze Broňa a Markétka, protože všichni ostatní, kteří do Leštiny přijeli, se jí také aktivně zúčastnili.

 

Samotný závod proběhl bez problémů. Škoda jen, že si Martin v místě sjíždění se tratí nevšiml šipky ukazující doprava a odbočil vlevo do protisměru "padesátek," čímž si trochu zajel. Ale chybičky si brzy všimnul a vše v závěru dohnal.

Po příjezdu do cíle jsme všichni s napětím čekali jak dopadne Tomáš s Katkou. Mile nás všechny překvapila tím, že dojela s úsměvem na rtu a v celkem solidním čase.

Posilněni guláškem, vepřovým nebo kuřecím stejkem, občerstveni pěnivým mokem jsme v družné debatě o průběhu závodu málem propásli vyhlášení nejlepších týmů na 30-ti kilometrové trati, kde jsme měli ( aniž bychom to tušili ) na třetím místě zastoupení.

Petrovi v kategorii nad 100 kg utekly stupně vítězů o pomyslný vlásek stejně jako jejich rodinnému týmu, kde skončili také na čtvrtém - bramborovém místě.

Naopak Soňa svou kategorii na nejdelší trati suveréně vyhrála a celkově v ženách obsadila místo třetí.

 

   Večer u táboráku a při poslechu, zpěvu, ale i tanci s country kapelou  " SLZA " příjemně utíkal a my spolu s přáteli poseděli opět téměř až  do brzkých ranních hodin.

V neděli, po úklidu, sbalení a vzpamatování se, jsme se vydali na cestu domů. Přitom jsme se ještě zastavili v Holešově v restauraci "CANADA" na dobrý oběd.

 

 

 Ještě krátce k výsledkům:

 

Soňa        - 80km         1. místo v kategorii      101. místo celkově

 

Petr          - 50km     144. místo v kategorii    200. místo celkově

 

David       - 30km       11. místo v kategorii         11. místo celkově

Zdeněk                      13. místo v kategorii        42. místo celkově

Martin                      24. místo v kategorii        46. místo celkově

Katka                        77. místo v kategorii       160. místo celkově

Tomáš                       78. místo v kategorii        161. místo celkově

 

 

 

Petr                            - Nad 100 kg                    4. místo

 

 

" SOVKOVI "              - Rodinný tým                  

Martin - 30 km, Petr - 50 km, Soňa - 80 km         4. místo

 

 

" ŽOPY TROB "           - Tým na 30 km

Zdeněk,       David,      Ladik                                 3. místo

 

" PREMIJÉRKY A TOM "

Magdička,    Katka,    Tomáš                                12. místo 

  

 Nezbývá než konstatovat, že se závody v Leštině opět vydařily jak po stránce sportovní, tak po té kulturní a hlavně společenské. Zkrátka jsme se dobře pobavili a jejich leštinský slogan, že :  

              .... i cesta, může být cíl .... 

 se ukázal jako pravdivý. Takže již teď se těšíme za rok znovu do Leštiny.

 

                                                                 zapsal :     Zdeněk

 

Náhledy fotografií ze složky Leština 2008

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Připomínku beru

(Zdeněk, 18. 9. 2008 1:21)

Pane Josefe, děkuji Vám tímto za slova chvály, ale i za ta slova kritická, týkající se zejména pravopisu.
Není pravdou, že by pro mne bylo nepodstatnou věcí to, že se podepisuji pod článek obsahující plno pravopisných chyb.
Příspěvky vznikají většinou po práci v pozdních nočních, ale spíše skorých ranních hodinách, takže je pravdou, že se s pravopisem až tak moc nezatěžuji. Nejsem placeným novinářem. Tím samozřejmě neomlouvám možné chyby. Snažím se pouze předložit stručné reportáže o průběhu závodu nebo o dění v klubu.
Byl bych ale rád, kdyby jste mne, pokud to bude možné, na konkrétní h r u b é chyby upozornil a já je v textu opravím. Jinak bohužel nezbude nic jiného než to, aby jste moje příspěvky tak podrobně nerozebíral, když jsou pro Vás tak bolestivé.
Těší mne ale, že mi věříte to, že co jsem se dosud za 45 let nenaučil, že bych zvládnul za týden.
Budu se moc snažit, ale slíbit Vám, že tam chybička nebude - tož to fakt, N E M O Ž U !!!

Připomínka

(Josef, 17. 9. 2008 16:29)

Vaše komentáře k závodům se mi líbí, jsou vtipné, nejsou rozvleklé, nepostrádají fakta. Připomínku mám k pravopisu. Vaše generace to považuje za nepodstatné, ale pro člověka staršího, často na závodech i nejstaršího, je to bolestivé. Tak kreativní člověk, jakým pisatel je, by se ta i, y popřípadě s, z naučil za týden.

Zdarec Žopáci.

(Víťa, 1. 9. 2008 9:29)

Zdravím do ŽOP.Musím konstatovat že příspěvek z Leštiny je fakt výborný,akorád Broňa jako maskot Vašeho týmu a ještě na kole by byl vrchol dokonalosti ktého můžete dosáhnout.Já pilně trénuju abych byl na Odrách zase tam kde mám být,před Petrem.K dosažení toho to cíle jdu tak důsledně že jsem si při jedné z vyjížděk uštípl dva zuby.Zatím se mnějte a nezapomínejte radit v Přílepech co vše má mít biker na startu u sebe.