Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dema Chřibská 50-ka 09

20. 4. 2009

   V sobotu 18. 4. 2009 jsme se vydali na první letošní MTB závod do Roštína, na Dema Chřibskou padesátku. Start i cíl byl opět v areálu

" Kamínka " . Navzdory předpovědi "rosničkářů" panovalo oproti loňsku naprosto ideální počasí. Naše zastoupení tentokrát bylo slabší.

     V roli řidiče, mechanika, trenéra, maséra i doprovodu v jedné osobě se osvědčil Petr. Naše Soňa jela jako vždy v barvách Trobu a tak o skromnou reprezentaci týmu se postarali pouze David a Zdeněk.

     

 Bohužel David měl opět problémy s kolem. Po spadení řetězu za jízdy z kopce a následném zabrání se mu na něm udělaly dvě zajímavé smyčky, které se podařilo odstranit až po jeho rozpojení za Zdeňkovi asistence. Pak se mu ještě díky zdeformovaným článkům řetězu namotala přehazovačka a přitom si ještě ohnul patku.

Po opětovném pokusu o zprovoznění při vjezdu do terénu za Kostelany ale usoudili, že se na takto poškozeném kole dál jet nedá a závod pro něho končí. Aby si alespoň trať objel, tak mu Zdeněk nabídl své kolo. Předělali startovní čísla a David vyrazil s téměř 20-ti minutovou ztrátou prakticky z posledního místa dojíždět peloton.

 

    Nakonec byl v cíli zaznamenán na celkovém 349. místě z 580-ti startujících s časem 3:04:10 a v kategorii byl 36. ze 47 juniorů.

  Soňa opět nezklamala a bravůrní jízdou si zajistila časem 2:45:34 se startovním číslem 233 celkové 233.místo a svou kategorii Ženy II z jedenácti startujících žen suveréně vyhrála.

 

   Při vyhlašování výsledků jsme se ještě setkali se staronovým kamarádem Peťou Musilem z Holešova a po tombole jsme spěchali domů, protože nás ještě večer čekala jedna akce a to první družební "Večer při kytaře". O tomto více v sekci - společné akce.

 P.S. Nějaké foto brzy dodám

 Zapsal :  Zdeněk

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář