Jdi na obsah Jdi na menu
 


Autor Šela Marathon 2009

5. 5. 2009

      V pátek odpoledne 1. května, v podvečer vyhlášeného závodu

Autor Šela Marathon, jsme se jeli podívat do Lipníku nad Bečvou. Jmenovitě Soňa s Petrem, Broňa se Zdeňkem a Davidem a také Katka s Tomem. Pořadatelé nově přichystali na náměstí závody ve sprintu a navíc se tady představil host - samotný " otec " horského kola Gary Fisher.

 

Také zde byla prezentace sobotního závodu, kterého se aktivně zúčastnila Soňa za TROB na dlouhé, 90-ti kilometrové Šele a premiérově na kratší 55-ti kilometrové trase " JUNIOR " David, který jako jediný hájil a reprezentoval naše barvy.

 

Obrazek

 

 

 

Večer jsme narychlo 

něco málo zdravého opekli,

aby jsme se posilnili

před sobotním 

maratonem. 

 

 

 

  

  V sobotu jeli Sovadinovi trochu dřív, protože Soňa měla start již v 9.00 hodin. David měl startovat až v 10.45, takže byl čas, klídek a pohoda až do chvíle, než se začal v deset hodin chystat na start. Zdeněk skládal Davidovi kolo, když ten zjistil, že nemá zhruba 40 kilometrů od domu a 40 minut před startem dres.

 

 Bylo to potřeba rychle a operativně řešit, protože z toho byl mírně rozhozen a navíc by to byla škoda, kdyby se náš dres neobjevil v cíli na nádvoří hradu Helfštýna.

 

 

Obrazek

 

Že se to nedá stihnout bylo všem jasné. Davidovi se dostalo ubezpečení, že ať vyjede v týmovém tričku a dres mu zajistíme na první občerstvovačku, kde se převlékne.

 

 

 

 

Následoval telefonát Tomovi s Katkou a ti ochotně slíbili, že dres přivezou. Zdeněk jim jel naproti alespoň do Přerova. Do Lipníku dorazili zrovna když hlásili minutu do startu, tak Davida alespoň viděli projíždět na kruháči krátce po startu. Ve spleti kol a dresů nepřehlédnutelně zářil v našem týmovém oranžovém triku.

 

     Následoval rychlý přesun na občerstvovačku a netrpělivé vyhlížení našeho " oranžového "  jezdce.  Ten záhy dorazil, vyměnilObrazek triko za dres, doplnil tekutiny a vyrazil bojovat s tratí a silným nárazovým větrem, který na otevřených pláních dělal všem jezdcům nepříjemného společníka.

 

 Odtud jsme se přemístili na další místo trati, kde jsme ho mohli zahlédnout. Nepotřeboval nic a tak jsme se rychle vydali zpět, aby jsme ho mohli vidět projet bránou hradu Helfštýna a tedy i cílem.

  To se nám povedlo a tak jsme mohli poblahopřát na nádvoří hradu jak Soni, tak i Davidovi k úspěšnému absolvování tohoto náročného závodu.

 

úspěch 

 

ObrazekObrazek

   

 Soňa s časem 5:24:54,1 strácela na vítěze 1 hodinu 53 minut a skončila na 321. místě z 832 startujících na dlouhé trase a ve své kategorii byla desátá ze třiceti žen.

                                                                       tleskající 

Na kratší trase vítěz přijel 40 minut před Davidem. Ten s časem 2:54:04,4 obsadil celkové 133. místo ze 778 startujících na trase Junior, kterou si zajel i Gary Fisher. V kategorii dojel dvacátý devátý ze šedesáti dvou juniorů.

 

 Obrazek

 

 Na závody se kromě všech kluků Sovadinových přijeli podívat také

 Fera, Martina a Beátka Kotasovi,

Zdeněk s Broňou a neplánovaně

Tom s Katkou.

 

 

 

 

Zážitkem také bylo osobní setkání s Garym Fisherem, který se ochotně s každým zájemcem vyfotografoval a přitom rozdal bezpočet autogramů.

 

 

Obrazek

 

 

 

  Po vyhlášení výsledků a tombole jsme se vydali k domovův, kde jsme všichni potřebovali po náročném dni trochu zklidnit, vydechnout a nabrat nových sil.

    

Zapsal : Zdeněk

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář