Jdi na obsah Jdi na menu
 


Silvestr 2008

5. 1. 2009

    Poslední den v roce 2008 jsme se sešli opět v bývalé škole, abychom společně a z vesela přivítali příchod nového roku. Trochu jsme si ji vyzdobili, nachystali aparaturu na případný taneček, navezli nezbytné občerstvení a po 18-cté hodině se začali scházet u prostřených stolů. Spolu s námi zde slavili a hodovali i naši nejmladší členi.

     Na půlnoc jsme se přemístili na náves, kde se spravidla scházívá  větší množství lidí a navíc zde místní podnikatel Březina mívá před domem celkem slušný ohňostroj.

Zdeněk dal do dveří reprobednu na podbarvení slavnostní atmosféry, okenní parapety posloužily jako bar na přinesené chlebíčky, jednohubky, skleničky i šampíčka a očekávali jsme tak příchod Nového roku u rozsvíceného venkovního vánočního stromu.

Svou " troškou do mlýna " jsme s pyrotechnikou přispěli i my, ale byl to slabý odvar toho, co opět na parku předvedl Pavlík Březinů.

Po nezbytných přípitcích, polibcích a přáních jsme se vrátili do tepla bývalé školy, kde se pokračovalo v oslavě Silvestru, ale vlastně již Nového roku, až do ranních hodin. 

 

   Ve čtvrtek 1. 1. 2009 kolem poledne jsme se začali scházet na úklid. Sundali jsme výzdobu, barevné osvětlení, umyli nádobí, zametli a vytřeli podlahy, ale nějak se nám nechtělo domů, tak jsme postupně začali znovu obsazovat místa u stolů a snášet vše co zůstalo z večera. A že toho zbylo.

V 17,00 hodin jsme vyšli před vesnici, odkud jsme společně s mnoha přihlížejícími sledovali překrásný novoroční ohňostroj v holešovské zámecké zahradě.

Po jeho skončení jsme se znovu vrátili do vyhřáté budovy ještě s několika společnými přáteli a pokračovali v dojídání a dopíjení všeho co ještě zbylo. Dokonce Luďa ještě zašel pro nějaké přebytky, aby se mu to doma nezkazilo, protože měli s Míšou odjíždět na týdenní lyžařský pobyt do Francie.

 Bylo opět veselo, nechyběl i taneček a " JU BOX " Luďa zapěl pár vypalovaček ze svého pestrého repertoáru - prostě Silvestr číslo 2.

 

No a v pátek se konečně podařilo " školu " znovu uklidit a předat správci.

Nastávající víkend nám posloužil k odpočinutí, dospání, nabrání sil - zkrátka k přípravě na první pracovní týden v roce 2009.

 

Zapsal :  Zdeněk

 

Náhledy fotografií ze složky Silvestr 2008

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář