Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jedovnice a Zlínská kola

17. 9. 2008

  Poněkud chladná  a větrná sobota  13. září 2008 byla termínem mnoha MTB závodů, jako Rallye Sudety, Ještěd Tour Kooperativy ze seriálu Kolo pro život, ale také GT ZASKAR 2008 v Jedovnici.

 

Obrazek

 

 

Na start tohoto maratonu Moravským krasem se v autokempu Olšovec postavila Soňa, reprezentující TROB.

Role nezávodního doprovodu, mechanika, maséra a řidiče v jedné osobě se ochotně ujal Petr. Povzbudit ji přijeli také oba synové - Petr a Martin.

 

 Na rychlé, kratší - 54 kilometrové trati, Soňa s časem 2:42:14,9 sekund a průměrnou rychlostí rovných 20,0km v hodině obsadila celkově 211. místo ze 606 startujících, kteří dojeli a byli klasifikováni.

 Ze 33 žen v kategorii do 40-ti let obsadila místo šesté. 

 

                                                                             

 

Tuto sobotu se ale také jel II. ročník MTB závodu - Zlínská kola 2008 ve zlínské Lesní čtvrti nad gymnáziem. Tohoto klání se aktivně zúčastnili Zdeněk s Davidem. Doprovod a morální podporu jim opět dělala nepostradatelná Broňa.

Obrazek

 

Trať nebyla dlouhá, měřila pouhých 33 kilometrů. Byla tvořena zaváděcí částí po startu a pak následovaly čtyři osmikilometrové okruhy. Muži I, kterých bylo 25,  jeli kol pět.

O tom, že to ale nebyla brnkačka svědčí převýšení, které bývá běžné až u většiny 50-ti kilometrových závodů. V jednom kole totiž závodníci nastoupali 300 metrů, což udávalo výsledné převýšení na 33 kilometrech celých 1 200 metrů.

Trať byla ale pěkná, relativně bezpečná, se spoustou krásných  výhledů na Zlín a okolí. To byl také jeden z důvodů, proč Zdeněk po té, co ve druhém kole ( 12-tý kilometr ) ve stoupání roztrhl řetěz, nevzdal a po opravě pokračoval po trase případně pouze jen do cíle kola, ale nakonec závod dojel celý.

Škoda, že jinak dobře zorganizovaného závodu se zúčastnilo celkem pouze 56 startujících.

 

 David si čtyři kola odkroužil za 2:07:06 sekund a celkově tak obsadil 13. místo z 31 startujících na kratší trati a v kategorii Junior byl 4. ze 7 závodníků do 18-ti let.

 

Zdeněk po problému s řetězem v čase 2:29:57 sekund skončil celkově dvacátý a v kategorii Muži II byl ze dvanácti mužů devátý.

 

Zapsal :  Zdeněk

 

Náhledy fotografií ze složky Zlínská kola 08

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář