Jdi na obsah Jdi na menu
 


Juvacyklo MTB

7. 6. 2008

JUVACYKLO  MTB  MARATON  - CHŘIBY 2008

 

Obrazek

 

Doprovod   - Broňa, Martin, Martina, Lukáš, Beátka 

Dlouhá trať -  70 km   -  Soňa, Fera

Krátká trať -  40 km   -  Petr, David, Zdeněk, Milan 

 

Toto je seznam účastníků na MTB závodu konaném 7.června 2008 na Smraďavce u Buchlovic. Jak je vidět, tak účast 11-ti členů z 19-ti možných je více než potěšující. Proto bylo moc dobře, že se Tomovi podařilo zajistit dodání triček s naším logem ještě před tímto závodem, protože takové množství oranžové barvy pohromadě se nedalo přehlédnout. Také se poprvé ve větším počtu na trati  " velkého " závodu předvedl týmový dres.

 

Po společném startu, který byl v 10.15 hodin od lázní Leopoldov, se vydalo všech 215 závodníků přes Buchlovice, kolem hradu Buchlov, statek Zigmundov, vrch Vlčák, k rozhledně Brdo ( 587m ) a odsud zpět přes Salaš, Svatou Barboru a znovu pod hrad Buchlov, kde se trasy dělily tak, že účastníci dlouhé trati jeli ještě jedno kolo a krátké byli nasměrováni rovnou do kanálu, kterým všichni bezpečně podjeli "padesátku", tedy silnici vedoucí ze Starého Města na Brno a po krátkém výjezdu a technické pasáži pokračovali do cíle.

 

Na 40-ti kilometrové trati nejlépe z nás zajel Petr, který ze 112 závodníků přijel  v čase 2:23:51 celkově jako 45 a ve své kategorii  Muži 18-49 let  obsadil z 54 účastníků 27 místo.

 

 David, i přes drobné technické problémy s přehazovačkou a mírném bloudění  na trati, přijel do cíle přesně 2 minuty za Petrem, tedy v čase 2:25:51 a obsadil tak celkové 50-té místo a v kategorii Junior, to je 15-18 let, kde z pěti závodníků dosáhl na 3. místo na stupních vítězů.

 

Zdeňkovi čas 2:37:03 stačil na celkové 62. místo a  v kategorii mužů 40-49 let se  ze třicetijedna zúčastněných  probojoval na místo devatenácté.

 

Patrně vlivem drobného defektu způsobeného trnem došlo k podhuštění Milanova předního kola, který si díky tomu ještě stačil v poslední ostré levé zatáčce po závěrečném sjezdu do areálu pěkně "ustlat". Přesto se přiřítil do cíle v čase 2:38:29 a zajistil si tak 66. místo celkově a v kategorii mužů 40-49 let obsadil v konkurenci jedenatřiceti soupeřů dvacáté první místo.

 

 

Na dlouhé trati, kterou absolvovalo 103 závodníků, jsme měli dvě želízka v ohni.

Soňa, jedoucí za Trob, se vyrovnala s nástrahami trati za 3 hodiny 54 minut 41 sekund.  Obsadila tím celkové 59. místo a v kategorii Ženy 18-39 let ze tří zúčastněných závodnic stanula na stupních vítězů na 1. místě.

 A zbývá ještě Fera. Ten trénuje se zapojeným přívěsným kolem řízeným a hlavně brzděným Beátkou, takže po jeho odpojení byl téměř k neudržení. Přesto  se  s dlouhou a hlavně náročnou tratí pasoval 4 hodiny 35 minut a 51 sekund. V celkovém umístění figuruje na 93. místě a v mužích 18-39 let si ze šedesáti sedmi borců vybojoval místo šedesáté třetí.

 

 

 K výčtu úspěchů ještě zbývá dodat, že Davidovo startovní číslo 279 vylosovali v tombole jako první, čili jako poslední cenu, ale brašna pod sedlo se jistě bude někdy hodit.

Rozbor závodu a zážitků z trati proběhl opět u gulášku a pivka. Také zde byla možnost vyzkoušet si jízdu na " ALKOHOLTESTRU ", kterou nejlíp ze všech zvládl Martin.

 

Sovadinovi a Dovrtělovi zůstávali v kempu na Smraďavce přes noc, protože na neděli 8. 6. 2008 zde organizátoři ještě připravili  závody pro děti a mládež, při nichž v kategorii "A" - chlapci ročníku 1993 - 1995, dosáhli pěkného úspěchu Martin a David, když se jim podařilo zajet   " D A B L  " ! 

  Tyto první dvě místa vybojovali hned po startu a po celý zbytek závodu si je s přehledem kontrolovali a pohlídali. Fantastickou kulisu a atmosféru závodu zajistil  "speaker", když burcoval diváky a hecoval Davida v souboji s předjezdcem, kterého dělal pořádající ředitel závodu Václav Jurák.

V tombole startovních čísel měl tentokrát více štěstí Martin a odnesl si cenu osahující samozřejmě cyklodoplňky.

 

Obrazek Zdařilý víkend, jak po stránce početné účasti, nemalých úspěchů, dobré reprezentace obce a hlavně, že jsme to skoro všichni absolvovali bez vážnějšího zranění, jsme zakončili příjemným pohledem na stupně vítězů, na nichž na prvních dvou místech zářily naše dresy.

 

                                                               zapsal:   Zdeněk

 

Náhledy fotografií ze složky Juvacyklo

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář