Jdi na obsah Jdi na menu
 


HolešovMAN 2023

30. 7. 2023
Okurková sezóna je za námi a my se po menší pauze opět vydáváme na závody. Tentokrát jsme nemuseli jet nikam daleko, protože v sobotu 29. července 2023 se v Holešově konal již 15. ročník terénního triatlonu - HolešovMAN.
Své síly zde mohli Mira, Petr, David a Katka porovnat také s triatlonovou legendou, Petrem Vabrouškem.
Do závodu se mohli přihlásit jak jednotlivci, tak štafety.
Mira, náš týmový hrdina, se přihlásil do kategorie jednotlivců a já před ním upřímně smekám. Během závodu zdolal 500 m plavání (čas 0:15:06.0), 24 km jízdu na horském kole (čas 1:28:27.0) a 6 km dlouhý terénní běh (čas 0:47:06.6). Do cíle dorazil v konečném čase 2:38:03.9 h na celkově 110. místě a ve své kategorii V3 obsadil 6. místo.
Petr, David a Katka své síly rozdělili a přihlásili se do kategorie štafet. Petr svých 500 m uplaval v čase 0:15:42.9, David zdolal 24 km jízdu na kole v čase 1:14:26.3 a Katka uběhla zbývajících 6 km v čase 36:26.0. Celkově se umístili na 14. místě s časem 2:08:00.3 a v kategorii Nejlepší Holešovská štafeta obsadili krásné 2. místo!!
Všem patří velká gratulace!!!
A jak závod hodnotí naši závodníci?
PETR: Po prvotní nervozitě jsem se odhodlal a skočil po hlavě do bazénu. Říkal jsem si, že budu útočit na první místo, ale po pár tempíčkách jsem zjistil, že budu rád, když vůbec doplavu. Celkově mám dojem dobrý a příští rok se určitě zúčastním zas.
DAVID: Po předávce od plavce jsem začal zprudka. Po chvilce jsem už nemohl, tak jsem si říkal, že trochu zvolním, ale na to nebylo moc prostoru, tak jsem držel pořád vysoké tempo až na vrchol Lysiny, kde jsem si pak vydýchl v krátkém sjezdu. Ten byl ale hodně blátivý, tak jsem musel být pořád ve střehu. Kolem křídla jsem si nastavil své tempo, které mi vyhovovalo až na vrch na Lysinu. Pak už to, dá se říct, bylo jenom z kopce. Nebyla to těžká trať, ale během chvilky jsem ze sebe musel vydat všechno.
KATKA: Trať byla skvěle značená. Běželo se mi dobře. Všichni tři jsme do toho dali maximum a mile nás překvapilo krásné umístění, se kterým jsme opravdu nepočítali. Budu se těšit na příští rok.
MIRA: Musím vznést samou chválu. Plavalo se mi dobře, ale bez tréningu není šampion. Trať byla luxusní. Velmi dobře značená i regulovaná a co se týká běhu, tak trať dobrá - zase dobře značená. Za mě jenom chvála. I co se týká zázemí v depu, takže super. Moc děkuji a těším se na příští rok.
 
více foto a videí: https://www.rajce.idnes.cz/cyklozopy/album/holesovman-29-cervence-2023
 

Náhledy fotografií ze složky HolešovMAN 2023

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář