Jdi na obsah Jdi na menu
 


Helf Double cross

15. 10. 2008
     V sobotu 11.října 2008 v úpatí hradu Helfšýna, přesněji vTýně nad Bečvou u Turistické chaty mládeže, se konal 8. ročník terénního duatlonu – Helf Double cross 2008, kterého jsme se za krásného podzimního počasí zúčastnili i my.
 

     Nejdříve se v 11.00 hodin postavil na start Martin, který startoval v mládežnické kategorii F – kluci 1995 – 1994. Měl před sebou dva kilometry běhu a sedm kilometrů jízdy na horském kole.

Po slabší úvodní běžecké části vše napravil bravůrní jízdou na kole.

Dojel si tak v čase 28 minut 45 sekund pro celkové   3. místo.

         Blahopřejeme !         tleskající

 

     V závodě juniorů a dospělých trasa běhu měřila 7,5 km a vedla přes hrad Helfštýn a odtud smyčkou okolo Krásnice zpět dolů do údolí do prostoru startu a cíle, kde na běžce v depu čekali nejen bajky, ale i jezdci z týmů.  Museli absolvovat ještě osmnácti kilometrový MTB okruh v nádherné podzimní scenérii.        

 

  Pro 8. ročník Helf Double crossu byla připravena změna - možnost sestavení týmu - dvojice (běžec + cyklista), kterou jsme využili a zároveň byla zachována možnost startovat v obou disciplínách. Zavedení kategorií dvojic se setkalo s velkým ohlasem a tak se na startu sešly týmy se zajímavým složením.

 

My jsme obsadili kategorii R – dvojice MIX a kategorii O – dvojice MUŽI   vše ročníky 1993 a starší.

úspěch 

V mixu byl jako běžec Petr Sovadina mladší a kolo si vzala na starost Soňa. V silné konkurenci skončili na 4. místě s výsledným časem 1:43:36.

 V mužích běžel Tomáš Kotas a na kole jel David, kterého opět postihly ( jako v Odrách ) problémy s řetězem. Přesto skončili na 10. místě v čase 1:53:45.

 

Velkou chuť zazávodit si měl Petr Sovadina starší. Na sólo si netroufnul a na dvojici bohužel nesehnal k sobě tak dobrého běžce, který by odpovídal jeho výkonnostní třídě. Jeden mu to sice slíbil, ale v závěru se patrně zalekl a jeho mobil byl od pátku nedostupný. neúspěch

Snad příště  !

Doprovod tentokrát tvořil Petr st., Zdeněk a Broňa. Přijeli se také podívat dva Ladici z Přílep.

 

   Absolutně nejrychlejším závodníkem se stal Radek Šíbl, který zúročil své zkušenosti z běžeckého lyžování i z extrémních MTB maratonů a etapových závodů. Těsně za Radkem dorazil hranický Karel Hartl, třetí příčku obsadil Vašek Klakurka (nejrychlejší běžec dne), který v nejbližších dnech odlétá na MS X-terra na Havaj.

 

Celkem závodilo  137 účastníků ve všech kategoriích.

veselý 

Členům děkujeme za účast a podporu a aktivním účastníkům blahopřejeme k úspěšnému absolvování tohoto náročného závodu.

 

 

Zapsal : Zdeněk

 

 

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Helf Double cross 08

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář