Jdi na obsah Jdi na menu
 


INFO ODERSKÁ MLÝNICE 2024

11. 11. 2023

Ahoj bikeři, kamarádi, pořadatelé, příznivci a podporovatelé,

letos jsme po 23. uspořádali Oderskou Mlýnici - závod, který si za těch 23 let díky nám všem získal kvalitní renomé v celém českém cyklistickém světě.

Jako vše na tomto světě, není nic neměnné a trvalé a vše podléhá nějakému vývoji.

Po letošním ročníku jsme se se Zuzkou a Romanem, ale zejména já a Zuzka, dostali do situace, jestli vzhledem k náročnosti akce, našemu věku, opotřebovanosti, únavě a v neposlední řadě i atmosféře vytvářené novým majitelem areálu, dál pokračovat anebo prohlásit letošní 23. ročník závodu ročníkem posledním.

Máme pocit, v podstatě se rovnající jistotě, že jsme s naší akcí pro majitele areálu Spálovský Mlýn spíše přítěží než přínosem. V průběhu celého dne letos docházelo k více či méně vyhroceným konfliktním situacím, např. malicherné obavy o to, jestli dojde na travnatém povrchu a na zeleni k nějakým škodám (které bychom samozřejmě nahradili či dali do pořádku), prostě byla to celodenní procházka po minovém poli a v takové atmosféře jsem tak velký podnik já odmítl dál organizovat.

Nicméně po opadnutí pořadatelské kocoviny z letošního ročníku a po informaci z ředitelství seriálu Kolo pro život, že o nás stojí a to hlavně v situaci, kdy bude pro rok 2024 redukován počet závodů z 12 na pouhých 8, jsme se rozhodli dále pokračovat, ale s tím, že změníme areál.

24.ročník Oderské Mlýnice Lesy ČR se tak uskuteční v termínu 21.9.2024 v areálu Heipark Tošovice. Po několika jednáních s majitelem jsme dospěli k tomu, že zářijový termín umožňuje využít areál tak, že si nebudeme vzájemně překážet ba právě naopak.

Vstřícnost, nadhled a zájem ze strany majitele pana Heina a jeho týmu, se kterým se už dlouho známe, mi nalil novou energii a tak jdeme do toho !!! I vedení KPŽ je nadšeno a přesvědčeno, že nový moderní areál bude pro závod i celý seriál přínosem.

Samozřejmě si uvědomujeme, že nostalgie, vzpomínky a zážitky spojené s areálem pod Mlýnicí jsou silné, nikdy na ty roky nezapomeneme, bylo to kus krásné energie a společně prožitého času. Ale když něco končí, zároveň něco nového začíná a doufám, že tahle nová situace nás nerozdělí. Berme to společně jako šanci posunout se kvalitativně dál a zažít něco nového.

Co se týká celé organizace a tratí, vše je ještě ve vývoji, i když kostra se už rýsuje... Mlýnice se pojede, ale bude daleko od areálu, uvidíme, mám pár nápadů, jak i tam atmosféru podpořit, hlavním tahákem pro závodníky by měl být výjezd sjezdovky při průjezdu Heiparkem cca 5km před cílem, kde si myslím, že dokážeme vytvořit minimálně stejnou atmosféru pro závodníky jako na Mlýnici.

Dětské závody proběhnou kolem koupaliště v Heiparku, trať C, D - 30km a 15km jsou ještě ve vývoji, ale jak bude hotovo, dám vědět.

Píšu Vám tento e-mail, protože jste pro nás důležití, jste nedílnou součástí Oderské mlýnice a bez Vás by to celé ztrácelo smysl. Ať si kdo chce, co chce říká, je to naše společná akce, která nás za těch 23 roků spojila, dala nám zažít spoustu společných chvil a většinu snad i pozitivně ovlivnila ... nás určitě !!!

Nechtěl jsem proto, abyste se o změnách dovídali z šeptandy, ale abyste měli informace kompletní a jako jedni z prvních.

 

Za Romana a Zuzku, tentokrát snad za 23 let poprvé, Petr Koňas Konečný!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář